Riemurakki uuden äärellä

Hiili pentuna Oregonissa
Hiili pentuna Oregonissa

Tervetuloa seuraamaan ajatusteni jäsentelyä uutta opetellessa sekä koiriemme kuulumisia! Ja uutta nyt onkin työnalla, sillä olen päättänyt ottaa askeleen hulluuteen ja ryhtyä kasvattamaan keskikokoisia villakoiria.

Hakiessani maaliskuussa rotujärjestön puoltoa Riemurakki-kennelnimianomusta varten, esittelin itseni ja tavoitteeni näin:

Tavoitteenani kasvattajana on jalostaa mahdollisimman terveitä, rakenteeltaan kestäviä sekä luonteeltaan arjessa ja harrastuksissa mieluisia koiria. Lisäksi minulle on tärkeää pyrkiä huolehtimaan rodun monimuotoisuudesta, kerätä mitattavaa tietoa koiristani ja julkaista ne myös muiden hyödynnettäväksi.

Taustastani sen verran, että sain ensimmäisen isovillakoirani 14 vuotiaana vuonna 1996 ja toisen isovillakoiran hankimme mieheni kanssa vuonna 2007. Jäin kaipaamaan rakenteeltaan paremmin sydäntäni lähimpänä olevaan lajiin, eli agilityyn, sopivaa koiraa, mutta en ollut vielä valmis vaihtamaan kokomuunnosta ja niin meille tuli kahta vuotta myöhemmin isovillakoiran ja keskikokoisen villakoiran risteytys Yhdysvalloista. Hiili jäi kuitenkin sen verran pieneksi, että rekisteröin sen Suomessa keskikokoiseksi villakoiraksi ja ihastuin paitsi luonteeseen, myös näppärään kokoon.

Koiraharrastukseni on keskittynyt vuosien varrella enemmän kouluttamiseen ja yhdistystoimintaan sillä saralla, mutta taustalla on kytenyt ajatus panoksestani rodun tulevaisuuteen sekä mielenkiinto vaikutusmahdollisuuksista yksilön kehitykseen ennen kuin pentu siirtyy kasvattajalta uuteen kotiin. Niinpä aion nyt kokeilla pienimuotoista kasvattamista.

Hieman lisää minusta ja koiristani voit lukea blogin esittelysivulta.

Käytännössä tämä tarkoittaa tiedon haalimista yhä kiihtyvää tahtia ja siipien kokeilua käytännössä, eli Hiili on tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksusta, jota odottelemme kesän aikana.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *