Hiilen emä Valentine

Valentine 29.5.2009

Yaddas Total Eclipse Of The Heart, s. 14.2.2006

Valentine on itsevarma, avoin ja elämäniloinen. Valentine rakastaa ihmisiä.

Valentine on edestä villakoirille yleiseen tapaan turhan suora, mutta muuten sillä on oikein hyvä rakenne. Mainittakoon myös Valentinen vahva alaleuka.

Valentine on 57cm korkea isovillakoira ja sen vanhemmat ovat myös isovillakoiria. Valentinen isä oli 54cm korkea. Valentine on musta ja pitänyt hyvin värinsä. Sen häntäkarvoista pieni osa on ruskehtavia.

Valentinen Ofan sivuilla julkaistut terveystutkimustulokset vapaasti suomentaen:

  • lonkat hyvät (vastaa Suomen B-lonkkia, Ofan lonkka-asteikolla “hyvä” tarkoittaa normaaleja terveitä lonkkia)
  • silmät tarkastettu terveiksi
  • sebaceous adenitis (SA) – terve (ihonäytteistä)
  • Von Willebrands – terve (geenitesti)
  • degenerative myelopathy – terve (geenitesti)
  • neonatal encephalopathy w/seizures – terve (geenitesti)

Huomaathan, että osa testeistä (silmät, SA) kuvaa vain sen hetken tilannetta. Koiralle voi puhjeta perinnöllisiä sairauksia myös vanhemmalla iällä.

Valentinella on kaikki hampaat ja oikea purenta. Kasvattajalla ollessa Valentinella ei ole ollut hiivaa tai korvatulehduksia, mutta sen korvia joutui puhdistamaan tavallista useammin. Valentinella ei ole ruoka-ainerajoituksia. Todennäköisesti iho-ongelmia ei ole ollut muulloinkaan, mutta Hiilen kasvattaja ei ole saanut terveystietoja koko Valentinen eliniän ajalta. Valentine oli lainassa kasvattajalla kahden pentueen ajan.

Valentine on nyt (6/2013) seitsemän vuotias, terve ja asuu Oregonissa samassa perheessä kuin missä isänsä vietti eläkepäivänsä. Valentinen isä Mickey eli lähes 14 vuotiaaksi ja jaksoi loppuun asti osallistua aktiviteetteihin uiden lähes päivittäin lelun perässä ja juosten mukana ratsastuslenkeillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *