Hiilen isä Warren

20.7.2009

Dick Tracy Le Papillon 1.6.2004-27.2.2010

Hiilen isä Warren oli iloinen, avoin ja vauhdikas koira.

Kasvattaja kuvaa Warrenilla olleen kaksi nopeutta: lujaa ja lujempaa. Hypätessään Warren ei tuhlannut aikaa ilmassa, vaan hyppäsi tehokkaasti ja kroppansa vauhdissakin halliten. Sillä oli hyvät kulmaukset sekä edessä että takaa.

Warren oli 36 senttiä korkea ja sen takaa löytyy paljon kääpiövillakoiria. Warren oli väriltään ruskea ja haalistui nuorena.

Warrenilla oli kaikki hampaat ja oikea purenta. Sillä ei ollut hiivaa, korvatulehduksia, atopiaa, allergiaa tai ruoka-ainerajoituksia. Warrenin Ofan sivuilla julkaistut terveystutkimustulokset vapaasti suomentaen:

  • lonkat hyvät (vastaa Suomen B-lonkkia, Ofan lonkka-asteikolla “hyvä” tarkoittaa normaaleja, terveitä lonkkia)
  • ei legg-calve-perthestä (todetaan lonkkakuvista)
  • PRA prcd terve (geenitesti)
  • silmätarkastettu muuten terveeksi, mutta sillä oli tarkastettaessa vähintään yksi ylimääräinen silmäripsi, joka tai jotka voivat hangata silmää (ECR code A3, distichiasis)
  • Von Willebrands terve (geenitesti)

Warren lopetettiin kuusivuotiaana. Se vaikutti loukanneen selkänsä, mutta röntgenkuvista ei löytynyt kuin varjostuma. Warren sai steroidipistoksen ja lääkityksen sekä sitä pidettiin häkkilevossa viiden päivän ajan, mutta sai sitten haukkumiskohtauksia, eikä suostunut enää juomaan tai syömään. Warreniä ei avattu, mutta syyksi epäiltiin aivokasvainta.

Hiili on Warrenin kuudennesta pentueesta. Voit lukea Warrenistä myös Hiilen kasvattajan sivuilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *