Elmeri

Elmeri meillä astutusreissulla
Elmeri meillä astutusreissulla

Miracle Minx Midnight Mover, s. 12.2.2005

Elmerin tiedot KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä »

Elmeri on 41-42cm korkea ja väriltään musta.

Ihastuin Elmeriin tavatessani sen ensi kertaa 2013 agilityn SM-kilpailujen telttakylässä – Elmeri oli rento ja ystävällinen, se tuli heti tervehtimään häntä heiluen vaikka lähellä oli agilityradat ja ympärillä vilisi koiria ja ihmisiä. Ulkoilut ja mm. vierailu lapsiperheessä Elmerin kanssa olivat ihan yhtä rentoja, kun se oli meillä viikon astutuksen yhteydessä. Muista uroksista Elmeri ei pidä, mutta ohittaa ne sujuvasti löysällä hihnalla läheltäkin. Elmeri ei myöskään jaa lelujaan toisten koirien kanssa.

Elmeri on MH-kuvattu Ruotsissa ja kuvaus vastaa sitä mitä haen: Elmeri oli ystävällinen, leikkisä, reipas ja palautui nopeasti yllätyksistä. Ei reagoinut laukauksiin. Viralliset tulokset löydät Elmerin rekisteröidyllä nimellä Ruotsin Hunddata-tietokannasta. Tai voit tarkastella niitä helppolukuisemmassa muodossa ruotsiksi tai katsoa videopätkiä Elmerin MH-kuvauksesta.

Elmeri on myös luonnetestattu Suomessa ollen silloin laukauskokematon.

Elmeri 2,5 vuotiaana
Elmeri 2,5 vuotiaana

Harrastukset

Elmeri on Suomen agility- ja hyppyvalio ja jäi tänä vuonna eläkkeelle harrastuksestaan. Tässä muutama rata:

30.7.2009 Maaninka »

11.10.2009 Siilinjärvi »

15.6.2012 Jyväskylä, SM-kisat »

Elmerin vanhemmat ja usea sukulainen ovat harrastaneet / harrastavat agilityä. Moni on luonnetestattu. Sukulaisista löydät tietoa KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä. Elmerin emän ja siskon kanssa on toimittu myös hälytysryhmässä (jälki/haku).

Kuvan otti Jukka Pätynen
Kuvan otti Jukka Pätynen

Terveys

Elmeri on melkein 10-vuotias ja yhä terve. Sillä on ollut elämänsä aikana yksi tai kaksi korvatulehdusta ja kaksi kertaa eturauhastulehdus. Sen silmät tarkastettiin viimeksi 23.8.2014, eikä niissä todettu tälläkään kertaa perinnöllisiä silmäsairauksia. Elmeri on PRA prcd -terve. Elmerin polvet virallisesti tarkastettu (0/0), eli Elmerin polvilumpiot eivät luksoidu.

Elmerin lonkat on kuvattu Ruotsissa: vasen lonkka on B ja oikea C. Epävirallisesti Elmerillä on todettu olevan kaksiosainen ristiluu, mutta ei ole tietoa siitä onko tämä välimuotoinen lanne-ristinikama symmetrinen (LTV2) vai epäsymmetrinen (LTV3). Elmerin arkea C:n lonkka tai LTV ei ole haitannut ja se harrasti 9-vuotiaaksi asti agilityä. Mutta ne altistavat jossain määrin lihasjumeille ja ehkä vanhempana tarvitaan myös kipulääkitystä.

Elmerillä on kolme aiempaa pentuetta, joissa on yhteensä 11 pentua. Näistä seitsemän lonkat on kuvattu ja lausuntona on ollut A- tai B-lonkat. Lonkkakuvien yhteydessä yhdelläkään ei ole näkynyt merkkejä LTV:stä, mutta yhtä normaaliksi (LTV0) lausuttua lukuunottamatta (viralliset) selkäkuvat ja siten varmuus puuttuu.

Kuvan otti Jukka Pätynen
Kuvan otti Jukka Pätynen

  2 comments for “Elmeri

 1. sisu
  26/08/2015 at 20:13

  Hei, tosi kivan näköinen Elmeri tuossa lyhyessä turkissa 2,5v. Haluaisin itsekin trimmata tuon näköiseksi, eli onko tuo tehty miten? Kuinka pitkä turkki tuossa sillä on ja onko kaikkialla yhtä pitkää? Ei se ihan heti villakoiralta näytä, mutta kauniilta koiralta kuitenkin. :D

 2. Riikka
  25/09/2015 at 18:17

  Villakoira voi näyttää niin monenlaiselta, minun silmissäni ne näyttävät mm. tältä ja rakennettakin pääsee ihailemaan esteettä :)

  Jos tavoittelet tälläistä leikkausta, niin voit vain ajaa puhtaan koiran trimmerillä lyhyeksi kauttaaltaan. Kesällä voit käyttää vaikka samaa terää kuin käytät jo tassuihin ja kuonoon. Talvella voi jättää aavistuksen pidemmäksi ja ajaa 4-7 terällä. Kun ajaa pidemmäksi jättävällä terällä, saa turkki mielellään olla vähintäänkin erittäin huolellisesti takuttomaksi kammattu tai jopa ihan suoraksi föönattu. Mitä pidemmäksi jättävällä terällä ajaa ja mitä tuuheampi turkki koiralla, on sitä suorempi turkin pitää olla, että trimmeri menee siitä jouhevasti läpi. Jotta trimmaaminen on koiralle mukavaa pitää sen paitsi olla tottunut käsittelyyn, trimmerin liukua kevyesti eteenpäin että trimmaajan pitää huoli, ettei aja kuumenneella terällä. Terää voi välillä viilentää esimerkiksi pakastehernepussin tai kylmän kaakelilattian päällä. Isoa pinta-alaa ajaessa on kätevää, jos terän voi vaihtaa, tällöin yksi terä voi olla jäähtymässä sillä välin kun toisella ajaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *