Riemurakin pentu-uutisia

4.12.2014 meille syntyi viisi suloista keskikokoisen villakoiran mustaa pentua yhdistelmästä Miracle Minx Midnight Mover (Elmeri) x Karbits That Don’t Impress Me Much (Hiili). Näistä kaksi poikaa etsivät vielä koteja.

Hiilen ja Elmerin sivukuvat apupisteillä
Hiilen ja Elmerin sivukuvat apupisteillä

Hiilen esittely »
Elmerin esittely »
Yhdistelmän sukutaulu KoiraNet-jalostustietokannassa »
Yhdistelmän 5-sukupolven sukutaulu Poodle Pedigree -tietokannassa »

Molemmat vanhemmat ovat MH-kuvattuja ja tavanomaista laajemmin terveystutkittuja. Ne täyttävät Suomen villakoirakerhon jalostusohjeen vaatimukset. Löydät tarkemmat tiedot kummankin koiran esittelyistä. Yhdistelmän sukusiitosprosentti kahdellatoista sukupolvella laskettuna on alhainen, 0,07%.

Hiili on taustaltaan keskikokoisen villakoiran ja isovillakoiran risteytys. Odotan pentujen kasvavan keskimäärin 40-42cm korkeiksi, mutta isompaakin vaihtelua jompaan kumpaan suuntaan voi hyvin olla.

Pennut tulevat viettämään virikerikkaan lapsuuden ja ne luovutetaan yksilöstä riippuen 9-10 viikkoisina, jota ennen pennunostajat ovat tervetulleita osallistumaan niiden sosiaalistamiseen. Toivottavasti jatkamme yhteistyötä pennun kasvattamisessa mukavaksi aikuiseksi myös luovutuksen jälkeen. Tueksi järjestän pääkaupunkiseudulla yhteisiä koulutustuokioita luovutuksen jälkeen 1-4 kertaa kuukaudessa pentujen alkutaipaleen ajan, riippuen uusien kotien kiinnostuksesta (tilavuokran kattavaa korvausta vastaan).

Etsin pennuille koteja, jotka ovat kiinnostuneita terveystutkituttamaan koiran virallisesti aikuisena (kannusteena palautan pienen osan pennun hinnasta), kertomaan minulle mahdollisista ongelmista terveyden/luonteen suhteen ja jotka haluavat tarjota koiralle elämään sisältöä liikunnan ja aivojumpan muodossa sekä joille koira on ensisijaisesti perheenjäsen. Se mitä koiran kanssa tehdään voi vaihdella omien mielenkiinnonkohteiden ja elämäntilanteen mukaan: koiralle opetetaan arkitaitoja, temppuja, se voi loistaa nenätyöskentelyssä tai lisäksi jakaa yhteisen agility- tai toko-harrastuksen ihmisensä kanssa. Pääasia, että koira saisi säännöllisesti tekemistä ja lepoa ja että pennunottaja tiedostaa oppimisen olevan elinikäinen prosessi, toisin sanoen koira tarvitsee aikaa ja aktiviteetteja läpi elämänsä.

En edellytä pennunostajilta kiinnostusta näyttelyihin, näyttelyturkin pitämiseen tai kilpailemiseen muissa lajeissa. Olisi toki hienoa, jos jokainen pääsisi osallistumaan jalostustarkastukseen ja MH-kuvaukseen, mutta edellytys se on vain sijoitettaville nartuille. Jalostustarkastusta varten riittää kotiturkki, joka on sen verran pitkä, että karvanlaadun voi arvioida.

Hiili ja Elmeri tutustuvat, kuvan otti Tiina Silventoinen

Jos kiinnostuit, tavoitat minut parhaiten sähköpostilla: rnaumane (ät) gmail.com (korvaa @-merkillä). Kerrothan ensimmäisessä yhteydenotossasi millaisia odotuksia sinulla on pennun ja arjen suhteen sekä hieman itsestäsi ja mahdollisesta muusta perheestä. Asumme Helsingissä.

  2 comments for “Riemurakin pentu-uutisia

 1. Sanna Eskelinen
  06/03/2015 at 18:33

  Hei,
  luin alkuvuodesta pentu-uutisianne ja jäitte mieleeni. Joko pojat on myyty? Meillä on yksi musta keskaripoika, joka on nyt kolmevuotias ja haaveilen sille kaveria, kun poitsu on niin kovin sosiaalinen, vaan näyttelyistä en ole kiinnostunut. Iloista kevättä ja kaikkea hyvää joka tapauksessa. Sanna

  • Riikka
   10/04/2015 at 13:40

   Anteeksi Sanna, viestisi oli hukkunut spämmin joukkoon, kävin sen sieltä pelastamasta. Kaikki pennut löysivät mainiot kodit ja luovutettiin 9-10 viikkoisina.

   Ihanaa kevättä ja mukavaa pennun etsintää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *